Menu

FC Midtjyllands talentudvikling

image
28. august 2017 kl. 15:21
I forlængelse af TFCs samarbejde med FC Midtjylland har enkelte talenter således klaret sig hele vejen til FCM's talentpleje i Ikast og Herning.

FC Midtjyllands talentudvikling

 

Sommerferien er slut og en ny fodboldsæson er gået i gang. For enkelte af vores egne Thisted drenge bliver det en ny hverdag eller en fortsættelse i FC Midtjyllands talentudvikling.

TFC har mange talentfulde fodboldspillere - både drenge og piger. I forlængelse af TFCs samarbejde med FC Midtjylland har enkelte talenter således klaret sig hele vejen til FCM's talentpleje i Ikast og Herning.

 

U14 Turneringshold

I januar 2017 blev truppen til FC Midtjyllands kommende U14 hold udtaget. Emil Nymann (tidligere TFC) og Sigurd Holm (tidligere Hurup og TFC), som begge har været tilknyttet FCM talenthold/pleje i nogle år, fik et klart ja og skiftede derfor øjeblikkeligt deres licens fra TFC til Herning Fremad (som er den licens FCM spiller under). Dette betød, at (U13) forårssæsonens DBU kampe blev spillet rundt om på de jyske baner.

Hverdagen ændrede sig ikke markant det forår, da de fortsatte med 2 ugentlige træningspas i Herning og 1 med TFC U13 i Thisted. Derudover var mange af turneringskampene på hverdage og så kunne lørdagene jo passende bruges til yderligere træningspas. Så det blev brugt mange timer i Herning.

Fra sommerferien skete det store skifte. Drengene Emil og Sigurd er flytte til Sønderagerskolen i Herning, som har tre talentklasser på 7. årgang og drengene skal derfor bo hos værtsfamilier i området. Dette betyder 3 nætter ude og 4 nætter hjemme hos familierne i Thy.

Fodboldaktiviteten øges hermed idet FCM drengene skal morgentræne mandag, tirsdag og torsdag og igen samme dage om eftermiddagen.

Et spændende efterår venter med bl.a. træningslejr i Tønder, turnering i Bergen, Crown Plaza Cup i Kastrup samt et ophold med tests og turnering på Sami Hyypiä Academy, Finland.

 

U13 Turneringshold

To andre talentfulde drenge fra TFC klarede cuttet og dermed fortsættelse i FCM talentpleje. Jeppe Andersen og Mads Nørgaard er således tilknyttet FCM U13 Turneringsholdet.

Jeppe, som oprindeligt har spillet i den lokale klub Koldby-Hørdum, blev i 2015 udtaget til U11 talenthold i FCM. Samtidig med, at han passede træningen hjemme i Koldby-Hørdum tog han turen til Ikast to gange ugentligt for at træne med de andre på U11 talenthold. Jeppe skiftede til TFC i sommeren 2016 samtidigt med at han igen slap igennem nåleøjet og forsatte på FCM U12 talentholdet med træning i Ikast. De to år i FCM har budt på mange fantastiske oplevelser i indland og udland. Det har givet rigtig mange kilometer på landevejen, rigtig gode, sjove og lærerige udfordringer samt mange nye, gode venner.

I foråret 2017 blev Jeppe udtaget til U13 Turneringsholdet i FCM. Efter grundig overvejelse valgte Jeppe og familien at takke ja til tilbuddet om at flytte Jeppe's licens til FCM. Det betyder, at Jeppes klub nu hedder FC Midtjylland og træningen fortsætter to gange ugentligt i Herning, foruden kampe og alt hvad et talentudviklingsmiljø i en storklub medfølger. Jeppe har været heldig at bevare kontakten til hans tidligere holdkammerater i TFC og har fået en aftale på plads med en gang ugentligt træning med U13 vennerne i et super godt træningsmiljø.

Mads Nørgaard der i sommeren 2016 blev udtaget til U12 talentholdet (var således ikke med som U11 spiller) ved FC Midtjylland har klaret sig så godt at han nu er med som 'bobler' på U13 turneringsholdet. Dette betyder for Mads at han fortsat har spillerlicens i Thisted, men ellers træner med FCM turneringsholdet 2 gange ugentligt i Herning, foruden udvalgte kampe og turneringer. Det betyder meget fodbold i såvel TFC som FCM regi for Mads.

 

U12 Talentholdet

Asger Fjord Stengaard blev i sommeren 2016 udtaget til U11 talentholdet med 2 ugentlige træninger i Ikast samt spændende kampe og turneringer i såvel Danmark som udlandet. Bla. var Asger udtaget til turnering i Warszawa i Polen i november 2016 og til Bremen i Tyskland i maj måned 2017 - store oplevelser for 10-11 årige drenge med kampe mod de helt store hold.

Mens de udvalgte spillere fra U11 talentholdet var til turneringen i Bremen, fik de besked om hvorvidt de var udtaget til U12 talentholdet. Asger var således i blandt de talenter der klarede cuttet.

Dette betyder at Asger fortsætter med at træne med sine venner i FCM 2 gange ugentligt i Ikast, foruden kampe og turneringer, og samtidigt træner og spiller kampe for TFC.

 

Der blev i år ikke udtaget nogle TFC drenge til U11 Talentholdet.

 

Stort tillykke til de dygtige drenge.